Voeding en de huid

Een stralende en egale huid door een gezonde levensstijl  is 1 van de belangrijkste investeringen in jezelf en voor jouw huid. Naast voeding is het ook belangrijk om af en toe naar de schoonheidsspecialist te gaan en om de juiste producten te gebruiken voor thuis zoals de producten van IK Skin Perfection.

Heb jij een rijpere huid, allergieën, een droge / of vochtarme huid, eczeem, een vette huid, acne of last van littekens, rosacea of couperose, hyperpigmentatie of een door de zon beschadigde huid? Lees dan snel verder wat de juiste voeding voor jouw huid kan betekenen! 

Rijpere huid

Specifieke voedingstips voor de rijpere huid, maar deze voedingstips werken ook anti-ageing: 

- Vitaminen en antioxidanten zijn belangrijke schakels tegen veroudering en rimpels.

- Zonnebloempitten zijn zeer rijk aan vitamine E en selenium. Ze zijn geweldig voor het verminderen van rimpels en het vergroten van de elasticiteit van de huid. Een handjevol geeft meer dan 90% van de dagelijkse aanbevolen vitamine E.

- De echte vitamine C bom is de rode paprika. Door een paar stukjes per dag te eten, heb je jouw dagelijkse portie zo binnen!


Producten om mee te beginnen: Reiniging Silk, dag- en nachtcrème: Relift, oogcrème en zonnebrand.

In een latere fase kan je de Scrub en het Double masker toevoegen. Daarna kan je het Retinolc serum  toevoegen. In de laatste fase kan je het Glycol Acid toevoegen. Voor extra comfort kan je de Re-newing oil niet vergeten die je kan mengen met jouw crème, masker en/of reiniging!

Gecombineerde - vette huid

Specifieke voedingstips voor de gecombineerde- vette huid zoals acne: 

- Producten die veel vitamine A bevatten, bestrijden de overvloedige talgproductie van de huid. Vitamine A komt o.a. voor in alle rode en oranje gekleurde groenten en fruit zoals bijv. rode paprika, rode appels, worteltjes, pompoen, mango en abrikozen.

- De rode appel bevat een mooi complex aan antioxidanten die o.a. ontstekingswerend werken, bovendien zitten er vezels in die de darmen stimuleren en afvalstoffen vervoeren. Door 2 rode appels te eten per dag, hou jij je huid gezond!


Producten om mee te beginnen: Reiniging Foam, dag- en nachtcrème: Ahamax,  oogcrème en zonnebrand..

Daarnaast kan je ook het Aha serum en het Bamboo Detox masker gebruiken.

Vochtarme huid

Specifieke voedingstips voor de vochtarme huid:

- Een echte vitamine E bom is de Avocado. Ze zijn zeer geschikt voor de huid en zitten boordevol natuurlijke vocht inbrengers en anti-verouderingsvoedingsstoffen, zoals dus veel vitamine E maar ook vitamine C en Omega 3.

- Door een gevarieerd en gezond voedingspatroon met vitamine E-rijke voedingsmiddelen zorg je voor maximaal vochtherstel. Drink daarnaast natuurlijk dagelijks zo'n 2 liter puur schoon water, bij voorkeur bronwater.

Producten om mee te beginnen: Reiniging Silk, dag- en nachtcrème: Hyamax, oogcrème en zonnebrand.

Daarna kan je het Hyaluron serum toevoegen, het Double mask voor s' avonds,  Glycol Acid en Re-hydrating oil voor extra comfort.

Zonbeschadigde huid / hyperpigmentatie

Specifieke voedingstips voor de zonbeschadigde huid / hyperpigmentatie:

- De huid beschermen tegen vrije radicalen en de huid helpen beschermen tegen de schadelijke zonnestralen kan allemaal gedaan worden door het innemen van antioxidanten. Lifestyletip: Elke dag het lichaam + gezicht insmeren met zonnebrand SPF50, in de zomer elke 2 uur herhalen.

- In tomaat, rozenbottel en meloen zit lycopeen. Dit is een sterke antioxidant en beschermt de huid tegen UV-stralen.

 Producten om mee te beginnen: Reiniging Silk, dag- en nachtcrème: Relift, oogcrème en zonnebrand.

Daarna is het Glycol Acid een musthave, gecombineerd met het Retinolc serum. En kan je het Double mask en Re-newing oil toevoegen voor extra comfort. 

Droge huid

Specifieke voedingstips voor de droge huid:

- Een droge huid wordt o.a. veroorzaakt door een tekort aan essentiële vetzuren in de voeding. Met name het eten van avocado's, noten en olijfolie draagt bij aan een gezonde huid.

- Zink zorgt voor een goede afweer en helpt de huid soepel te houden. Vlees, vis en daarnaast volkorenbrood, peulvruchten en rijst bevatten een hoge dosering zink en zijn waardevolle voedingsmiddelen voor een droge huid. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten en daarmee voor de groei en vernieuwing van weefsel. Zink zorgt ook voor gezonde botten, haar, huid en een goed geheugen.

Producten om mee te beginnen: Reiniging Silk, dag- en nachtcrème: Recover, oogcrème en zonnebrand. S' avonds kan je het Double mask aanbrengen als een nachtcrème. Is je huid voor jouw gevoel nog droog? Mix dan wat druppeltjes Re-hydrating oil door je reiniging, masker en crème!

Daarna kan je het Hyaluron serum gebruiken en Glycol Acid voor een extra vochtbooster.


Geen inspiratie voor gezond eten? Check dan het Receptenboek met gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes!


LIFESTYLE TIPS

Gezonder leven is een kwestie van goede gewoontes inpassen in je dagelijkse routine. Met deze tips zet jij de eerste stappen naar een mooie huid!

1. Eet gezond, dus gevarieerd, vers en veel groenten en fruit. 
2. Als je make-up draagt, probeer dan eens minerale make-up, beter voor je huid want er zitten alleen natuurlijke stoffen in! 
2. Stay hydrated! Drink minimaal 2 liter water per dag.
3. Zorg voor de juiste balans - work hard, play hard! Zorg dus ook voor ontspanning. Plan elke dag minstens 10 minuten voor jezelf en doe iets waar je zelf zin in hebt.
4. Beweeg voldoende want bewegen is gezond: probeer elke dag 30 minuten te bewegen.