Een gezonde huid krijg je met een gezond huidmicrobioom

25-09-2022

Sinds kort heeft IK Skin Perfection de serums opnieuw op de markt gezet met een heel ander concept, wat nog mooier bij hun visie en doel past. IK Skin Perfection heeft als doel, net als Beautysalon Chantal om een gezonde, mooie huid te behalen die in balans blijft. Een gezonde huidflora krijg je met een gebalanceerd microbioom. Microbioom is een natuurlijke beschermlaag van de huid en ondersteunt processen die nodig zijn om de huid gezond en veerkrachtig te houden.

Het microbioom bestaat vooral uit bacteriën maar ook uit schimmels en virussen. Hoe beter de verhouding tussen (met name) de goede en slechte bacteriën, hoe gezonder je huidflora is en hoe beter jouw huid functioneert. 

  • Een microbioom versterkt jouw immuunsysteem van de huid.
  • Een microbioom vormt een levende bescherming van de huid, waardoor diverse huidproblemenvoorkomen kunnen worden.
  • Een microbioom reguleert/vertraagt de pH-waarde van de huid.
  • Een microbioom versterkt de huidbarriére en bevordert de huidherstel.
  • Het microbioom zorgt voor een optimale vochtbalans.

Factoren die zorgen voor een disbalans in het microbioom: genetische aanleg, dieet, stress, milieuvervuiling, UV-straling (kan het DNA van microben veranderen), na ziekte (zoals chemo, bestralingen en gebruik antibiotica verstoort de huidflora), overmatige persoonlijke hygiëne (vernietigd veel beschermende bacteriën op de huid) en verkeerde huidverzorgingsproducten (deze verzwakken en belasten de huid dus ook het microbioom).

Wanneer je microbioom uit balans is, zal het minder efficiënt functioneren, waardoor het minder bescherming en ondersteuning geeft. Onderzoek heeft aangetoond dat er een duidelijke link is te leggen tussen een onevenwichtige huidmicrobioom en een tal van huidirritaties en huidproblemen. Denk aan acne, puistjes, ontstekingen, rosacea, sommige vormen van psoriasis, eczeem, jeuk, roodheid maar ook het ontstaan van een droge huid en vroegtijdige huidveroudering zijn dus allemaal te linken aan een onevenwichtige huidmicrobioom, waarbij de slechte ontstekingsbacteriën de overhand krijgen.

Is jouw microbioom uit balans? Dan zorgen de producten van IK Skin Perfection dat de huid in balans wordt gebracht. Met de Prebiotic Spray (voornamelijk met de ingrediënten prebiotica en probiotica) van IK Skin Perfection overlaad je de huid met goede bacteriën waardoor de slechte bacteriën geen kans hebben om zich te settelen en te vermenigvuldigen. Zo leg je tevens ook een goede basis om verder te werken met je huidwensen/huidproblemen.

Mocht je verder willen werken om je huidwens te behalen of je huidprobleem te willen verminderen, kan je na de Pretbiotic Spray serums gebruiken, Je kan alle serums met elkaar combineren om zo nog sneller jouw huiddoel te kunnen behalen. 

Hoe gebruik ik de serum(s): reinig eerst jouw huid met de SILK+ of de FOAM+ en vernevel vervolgende de PREBIOTIC SPRAY+ over de huid. Voor de beste werking adviseren wij je de serums met de laagste pH-waarde eerst aan te brengen. Bij een gelijke pH-waarde dient het dunste serum als eerste aangebracht te worden. Breng achtereenvolgens de serums aan in dunne laagjes over elkaar aan. Wacht eerst tot het eerste laagje serum is opgenomen door de huid, breng daarna pas het volgende laagje serum aan.

Bron: IK Skin Perfection