Waarom zonnebrand smeren in de herfst/winterperiode?

03-11-2020

Oké, deze vraag krijgen wij heel vaak in de Beautysalon. Er zijn verschillende soorten UV straling, je hebt UVA, UVB en UVC. UVC komt niet zo vaak voor, maar UVA en UVB wel.


"Maar de zon schijnt (haast) niet...."

Nu de zonkracht daalt naar 3 of lager, is het altijd goed om je huid te beschermen. Ook wanneer het niet warm is buiten, het bewolkt is, of in de winterperiode, bereiken UV-A-stralen nog de huid.


"Wat is UVA en UVB?"
UVA-straling dringt diep door in onze huid en richt schade aan aan je DNA. Hierdoor veroudert je huid en heb je een verhoogde kans op huidkanker.
Wist jij dat.... 80% van de huidveroudering te wijten is aan de zon, als de huid niet goed beschermd wordt door een zonnebrandcrème? Met een goede zonnebrandcrème ga je ook schade van verschillende soorten straling tegen. De UVA-straling is 95% van de zonnestraling en straalt als het ware overal doorheen: door wolken, schaduw en zelfs door achter het glas!. Het veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken, rimpels, huidkanker en oogschade. Deze UVA stralen zorgen voor een versnelde afbraak van elastine, waardoor je huid veroudert. De A staat dus voor "Aging".
UVB-straling is 5% van de zonnestraling is veel krachtiger dan UVA-straling, maar tast alleen de bovenste huidlaag aan. UVB-stralen veroorzaken DNA-schade en is de belangrijkste veroorzaker van huidkanker. De B staat dus voor "Burning".


"Welke zonnebrandcrème kan ik het beste gebruiken?"
Heb jij een zonnebrandcrème of spray thuis staan? Is dat voor UVA en voor UVB of alleen voor UVB straling? Zelf adviseer ik sowieso om te smeren met SPF30 die bestemd is voor zowel UVA en UVB straling.
IK Skin Perfection heeft een heerlijke hydraterende zonnebrandcrème voor het gezicht met SPF30. Deze crème trekt snel in en is niet vet. Deze zonnebrandcrème is 100% natuurlijk, dat betekend dat zelfs de allerkleinsten dit product mogen gebruiken. Ook is deze crème gezicht voor acne en rosacea, door de minerale filter houdt het de huid koel en laat het de huid ademen, daardoor minimaliseert het huidontstekingen en roodheid.
IK Skin Perfection heeft ook een zonnebrandspray met SPF50
, zowel te gebruiken voor het gezicht als voor het lichaam. Ook is deze zonnebrandspray niet vet en trekt snel in de huid. Wel raden wij aan om hieronder een 24 uurs crème aan te brengen.