Waarom jij een oogcrème moet gebruiken

22-03-2021

Gebruik jij al een oogcrème? Nee? Een oogcrème is onmisbaar in jouw huidverbeteringsroutine! We vertellen jou waarom het belangrijk is om een oogcrème te gebruiken.


Waarom een oogcrème?

Een oogcrème is heel belangrijk. Sommige mensen denken dat een dag- en nachtcrème voldoende is. Helaas zijn de moleculen in de dag- en nachtcrème te groot voor de poriën onder je ogen. Hierdoor blijft de crème er op liggen en dat wordt dus niet opgenomen door jouw huid. Een oogcrème is wat luchtiger qua formule en trekt sneller in de huid dan een dag- of nachtcrème. 


Werking van een oogcrème

Werking van een oogcrème is voornamelijk hydrateren. Een oogcrème verminderd vochtwallen en verminderd de kans op gerstekorrels (millia's). Ook zijn er oogcrèmes die anti-ageing werken zoals deze oogcrème van IK Skin Perfection. Deze crème zorgt er ook voor dat fijne lijntjes/ rimpels verminderen rond om de ogen en zorgt voor een stralende huid. Dit, omdat de eerste tekenen van huidveroudering meestal begint rondom de ogen. 

Ook is er een speciale oogcrème voor mannen. Deze oogcrème werkt hetzelfde als de rest van de oogcrèmes alleen de pH-waarde is hoger omdat mannen in het algemeen een hogere pH-waarde hebben dan vrouwen.


Wist jij dat....

Je oogcontouren 1 van de actiefste delen van je gezicht zijn? Je ogen knipperen gemiddeld zo'n 10.000 keer per dag! 


Wist jij dat...

De huid rondom jouw ogen wel 3 tot 5 keer zo dun is dan de rest van jouw gezicht?