Voeding & de huid

23-01-2021

Voeding en de huid, ze hebben een connectie met elkaar. Sommige geloven er in en andere niet. Maar ken je dit spreekwoord nog? "Je bent wat je eet." We vertellen je graag verder wat voedingstoffen doet met de huid.

Vitamines 

Vitamines spelen een belangrijke rol bij onze stofwisseling. We moeten ze via ons voedsel binnenkrijgen want ons lichaam is niet of nauwelijks in staat om vitamines zelf aan te maken.

Mineralen
Mineralen komen voor in de aardbodem en in plantaardige en dierlijke producten. Het zijn onmisbare bouwstoffen van ons lichaam, dat zelf geen mineralen kan aanmaken. Mineralen hebben elk een eigen en een gezamenlijke functie. Daarbij vullen ze elkaar aan of werken ze elkaar juist tegen. Mineralen spelen een rol bij stofwisselingsprocessen, hartritmestoornissen, cholesterol, spierkrampen, botontkalking en problemen met de bloedstolling. 

Secundaire plantenstoffen / antioxidanten
Door slechte voeding, (lucht)vervuiling, stress of UV-stralen maakt ons lichaam schadelijkstoffen aan (ook wel vrije radicalen genoemd). Deze secundaire plantenstoffen hebben een anti oxidatieve werking. Secundaire plantenstoffen neutraliseren alle schadelijke invloeden zowel van binnenuit als buitenaf. Secundaire plantenstoffen zijn antioxidanten. Antioxidanten ziten vooral in gekleurde groenten en fruit.