Droge huid tips

11-03-2021

Last van een droge, schilferige huid? Smeer je huid niet in met vaseline. Waarom niet? Dat lees je in deze blog. We vertellen jou nu graag wat wél helpt!


Tips over lifestyle

Dit vinden heel veel mensen lastig. Door het koude weer gaan we vaak douchen om ons op te warmen. Van douchen (en badderen) droogt onze huid uit. Verder gebruiken veel mensen douchefoams, makkelijk maar door het schuim droogt onze huid ook uit. Dit geldt trouwens voor alles wat schuimt. 


Tips over voeding

Ook voeding helpt tegen een droge huid. Ze zeggen natuurlijk niks voor niks: "je bent wat je eet". Een droge huid wordt o.a. namelijk veroorzaakt door een tekort aan essentiële vetzuren in de voeding. Met name het eten van avocado's, noten en olijfolie draagt bij aan een gezonde huid. Ook zink zorgt voor een goede afweer en helpt de huid soepel te houden. Vlees, vis en daarnaast volkorenbrood, peulvruchten en rijst bevatten een hoge dosering zink en zijn waardevolle voedingsmiddelen voor een droge huid. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten en daarmee voor de groei en vernieuwing van weefsel. Zink zorgt ook voor gezonde botten, haar, huid en een goed geheugen.


Tips over producten

Met de juiste producten kom je best ver om een droge huid onder controle te houden. Last van gerstekorrels? Gebruik dan sowieso een oog crème. Waarom een dag/nachtcrème niet helpt? Dat blijft er namelijk op liggen omdat de poriën bij je ogen kleiner zijn dan de rest van jouw gezicht. Verder is een hydraterende dag- en nachtcrème ook een must, is dat niet voldoende? Je kan het mengen met een oil infusion die extra comfort biedt. S' avonds kan je een hydraterend masker aanbrengen als een crème. Je zult de dag er na zien dat je huid minder droog aanvoelt. Een echte vochtbooster! Ook een hydraterende serum kan je er nog bij gebruiken om het vochtgehalte in je huid op peil te houden.

Maar het allerbelangrijkste, vergeet niet om genoeg water te drinken! 😉