Alles over: Lash lift(ing)

17-12-2021

Lash lifting is he-le-maal de trend op dit moment. Maar wat is lash lifting? Is deze behandeling geschikt voor iedereen? Waar moet je aan denken na dat de lash lifting gezet is? We vertellen jou daar graag alles over!

Lash lifting is eigenlijk dat de wimpers omhoog gelift worden. Je kan het effect vergelijken met een wimperkrultang. Dus mocht je er over na denken om een lash lifting te laten zetten, dan raden we jou aan om eerst een wimperkrultang uit te proberen. 

Hoe wordt een lash lifting gezet? Als eerste worden de onderste wimpers afgeplakt of er wordt een oogpad aangebracht. Dit wordt gedaan zodat de onderste wimpers niet gelift worden door de lash lifting, anders is de kans groot dat je bijv. ontstekingen krijgt aan je ogen of dat de onderste wimpers steeds in je ogen gaan prikken. Daarna kiezen we de juiste maat pad wat boven op je ooglid wordt geplakt, daarna plakken we de bovenste wimperharen vast aan de pad en verspreiden we elk haartje zodat je straks een mooie oogopslag hebt. Hierna wordt er een permanentlotion aangebracht. Na de permanentlotion wordt een andere lotion aangebracht, die zorgt er voor dat de wimpers helen vanwege de permanentlotion. Daarna worden de wimpers geverfd, zodat de bovenste wimpers mooi donker zwart zijn, maar natuurlijk hebben we ook andere kleuren zoals (donker)bruin). Dan halen we de verf en de pad eraf en maken we jouw ooglid en wimpers lijmvrij. Hierna drogen we de wimpers en laten we jou de lash lifting zien.

Is deze behandeling geschikt voor iedereen? Eigenlijk wel, maar.... als je zwanger bent of nog borstvoeding geeft dan kan het zijn dat de lash lifting niet pakt. Dus eigenlijk raden we dat niet aan. Verder als je last hebt van haaruitval door bijvoorbeeld medicijnen raden we het jou ook niet aan. 

Waar moet ik aan denken als de lash lifting is gezet? Aftercare (nazorg) is heel belangrijk. Lash lifting blijft 6 tot 8 week zitten, doordat de permanentlotion uit de haren moet groeien. 

De eerste 24 uur: vermijd stromend water direct op de wimpers, de ogen droog houden (zodat de voeding goed kan intrekken), geen oogcreme gebruiken, geen mascare en eyeliner gebruiken, niet zwemmen, sauna en stoombaden vermijden en niet wrijven in je ogen.

Na 24 uur: kun je alles doen zoals gewoonlijk maar zwemmen in chloorwater kan de krul verzwakken, ook raden we een mascara aan op waterbasis i.p.v. waterproof. Waterproof is moeilijker er af te halen dan 1 op waterbasis, hierdoor wrijf je meer in je oog en ook dat kan de krul verzwakken. We raden aan om elke dag je wimpers te borstelen met een wimperborsteltje en om eventueel een wimperserum te gebruiken. Mocht je mascara (en/of eyeliner) gebruiken, dan raden we je ook aan om een milde reiniging te gebruiken zoals de Silk van IK Skin Perfection.


Wil jij meer foto's zien van lash lift(ing) die wij gezet hebben? Volg ons dan op Instagram en/of op Facebook.